ΑΒΤΑ: Η Βρετανία χρειάζεται να καταρτίσει οδικό χάρτη επανεκκίνησης των διεθνών ταξιδίων

H ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ, καλεί τη Βρετανική κυβέρνηση να στηρίξει την ταξιδιωτική βιομηχανία και να καταρτίσει μια ξεκάθαρη στρατηγική εξόδου από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Όπως επισημαίνει εκπρόσωπος της ΑΒΤΑ στην Telegraph, προς το παρόν πολύ λίγοι άνθρωποι ταξιδεύουν στο εξωτερικό λόγω των περιορισμών, όμως κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια και οποιαδήποτε απαίτηση για πολλαπλά τεστ μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις κόστους στους ταξιδιώτες, κάτι που θα επηρεάσει τη ζήτηση, επομένως οποιοδήποτε νέο μέτρο χρειάζεται να είναι προσωρινό.

Η κυβέρνηση, τονίζει ο εκπρόσωπος της ΑΒΤΑ, χρειάζεται να συνεργαστεί με την τουριστική βιομηχανία προκειμένου να αναπτύξει έναν οδικό χάρτη για το άνοιγμα των ταξιδίων. Καθώς προχωρά η διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα, η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει την προσέγγισή της όσον αφορά τις απαιτήσεις τεστ, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κλπ, με προσεκτική εξέταση ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον κλάδο των διεθνών ταξιδίων να ανακάμψει ενώ παράλληλα προστατεύει τη δημόσια υγεία. Η ευρύτερη χρήση των γρήγορων τεστ, η παροχή γρηγορότερων και φθηνότερων τεστ, θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της λύσης αυτής.


Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση χρειάζεται να αναγνωρίσει τις απώλειες εισοδημάτων και εσόδων το τελευταίο 12μηνο στην ταξιδιωτική βιομηχανία παρέχοντας εξειδικευμένη οικονομική στήριξη ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χ. Θεοχάρης: 'Έκδηλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο και στη Ν. Ευρώπη'

Βρετανία: Διακοπές από το φθινόπωρο του 2021 για τους Βρετανούς – «Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι»